dijous, 24 de gener del 2008

Cartes que canvien la vida

Avui ha passat el carter, i com aquell qui no vol, ens ha deixat una carta. No era publicitat, ni una factura, sinó una d'aquelles que quan et diuen que has de firmar perquè és certificada i d'una institució oficial ja t'entra mal rotllo!!! 

Avui ens ha arribat una carta d'aquelles que et canvien la vida. 

A mi no m'afecta directament, però si que en patiré les conseqüències. 
Al meu xicot li toca fer el "Zivildienst", que seria com la prestació social substitutòria. Amb 28 anys, i quan ja té la seva vida muntada. 

Ja van voler que fés el Zivildienst amb 18 anys, però ell va al.legar que estava estudiant, i des de llavors que no n'ha tornat a saber res més... fins que ara per art de màgia ha arribat aquesta carta. 

Com poden pretendre que una persona renuncii a la seva empresa per anar a fer el servei social guanyant 200 € al mes! Renunciar 9 mesos de treball en la pròpia empresa significa perdre contactes, diners, i haver de tornar a començar... 
I si ets un treballador d'una empresa, estàs obligat a fer la prestació social substitutòria, i l'empresa t'ha de guardar el lloc de treball!!! 

I jo què haig de fer??? Continuar vivint en un país estranger, en una ciutat on hi conec poca gent, i deixar que ell marxi al seu poble durant 9 mesos, a l'hotel mama. 

En quines societats vivim en què el govern decideix com organitzar la nostra vida??? 

2 comentaris:

juditH Estradé ha dit...

Ostres quina putada! No ho pot fer allí on viviu?

nerona ha dit...

Intentarà evitar-ho, i si realment li toca fer llavors si que demanarà de fer-ho a la ciutat on vivim!