dimarts, 6 de maig de 2008

preparatius...

Una de les raons per les quals no tinc gaire temps és pels preparatius del casament, i també perquè no paro gaire per casa... això ja ho aniré explicant...

Bé, com preguntava la Núr, el tema cognoms està ben decidit: Cadascú manté els seus respectius cognoms. Jo ho volia així des del principi, i no ha suposat mai un problema!

Només falten tres mesos i mig... potser us semblarà molt, però a mi em sembla molt i molt poc... potser perquè m'agrada organitzar-ho tot amb molta antel.lació, i el meu xicot és ben bé al contrari, per ell tindriem fins a l'últim dia!!! 

Us explico com anirà una mica tot plegat, i així potser també em podreu ajudar... 

Els convidats catalans arriben a Àustria el divendres 15 d'Agost. El dia 16 hi ha el casament (civil i prou!!), a les 15.00 o 15.30h. Llavors hem pensat de fer un aperitiu, probablement al jardí dels sogres, que està a 5-10 min a peu. Llavors sopar al restaurant, festa, i a dormir!! El diumenge 17 volem fer alguna cosa tipus barbacoa en una casa petita  (Hütte) amb piscina, que ténen els pares a la muntanya. I el dilluns tothom torna cap a casa!!! 

Podriem dir que hi ha algunes coses que ja estan ben lligades, però en realitat a mitges: 

1. Restaurant: triat, però ens falta el menú!!! Com que volem fer l'aperitiu, hem pensat fer només primer plat, a escollir entre peix (pels catalans) o una altra cosa, que encara no sabem. 
De 2n filet amb bolets (a l'agost ja hi ha bolets a Àustria!!). 
Volem que de primer hi hagi la possibilitat de triar perquè a molts austríacs no els hi agrada el peix!! Però què els hi podem oferir que no sigui ni peix ni carn??

2. Fotògraf: ja el tenim!! I n'estem molt i molt contents!! No és el típic fotògraf... un estil semblant a en Marcel Font, que de fet jo sempre l'havia volgut per al meu casament!! Fa moltes fotos sense flash, o si més no sense flash directe. En les fotos l'atmosfera, l'ambient és molt i molt important!!! 
Incògnites: quan fem les fotos de parella?? Si plou: pot ser que ho deixem per un parell de setmanes després del casament. Si no plou: mentre la gent prèn l'aperitiu, o fins i tot, abans del casament!! 
Típiques fotos de grup: el fotògraf també les vol fer abans del casament. Jo no estic segura si vull aquestes fotos, i sobretot el que no em convenç és que sigui abans del casament!! Perquè si nosaltres ja ens fem les fotos, llavors les de grup... tothom ja haurà vist el meu vestit, quina gràcia té!!!! 

3. Música: ja tenim el grup per després de sopar!! Toquen una mica de tot!! No és tant fàcil trobar un grup que lligui amb dues cultures tant diferents com l'austríaca i la catalana!! 
Per a la cerimònia civil potser tindrem un quartet de música clàssica!! Espero que sigui possible!!!! I pot ser que qui toqui el piano sigui l'avi del meu xicot, de 88 anys!!!! 

4. Hotel: ja sabem l'hotel, però encara no hem reservat les habitacions perquè el meu estimat xicot encara van convidant a gent... 
Incògnita: com moure a tants catalans?? Uns 25 aprox.!! L'hotel té contactes amb una empresa d'autobusos, i no hi ha cap problema per anar a buscar/ portar la gent a /fins l'aeroport. Però i per sopar al dia 15? Per portar a la gent al casament?? I després del casament??? I el diumenge?? uff...

5. Begudes: els catalans volen cava!!! Res de prosecco ni sucedanis!!! Al principi em pensava que seria molt difícil trobar cava català aquí, però gràcies a Casa Miguel, serà possible!!
El vi encara no hem decidit si serà austríac o espanyol. Encara que els vins austríacs no siguin molt coneguts, també n'hi ha de bons!!

Això és lo que de moment ja tenim organitzat... encara ens queda per organitzar / fer: 
Invitacions (que les fa el xicot), tema aperitiu (mireu aquesta pàgina, fan coses boníssimes, però no sabem si és possible Gallbauer , ja que aquesta empresa serveix normalement al voltant de Salzburg, i on fem el casament és a una hora aprox.! 
Llavors també: flors, anells, peluqueria i maquillatge... i una de les coses més importants: el viatge de núvis!!!! 
Aquí a Àustria només téns 3 dies de festa quan et cases. Després del casament només tindrem 10 dies de festa...i a mi particularment em faria il.lusió anar a Cuba. Per tant tot i que no és molt normal, però és que nosaltres no som gens convencionals, podria ser que anéssim de viatge abans del casament!! Tornariem una setmana abans del casament per així poder acabar de lligar unes quantes coses!!!!! 

Bé, quin rotllo!!! Espero que em doneu la vostra opinió!!!

3 comentaris:

peperines ha dit...

que complicat noia!!I fer dos bodes?una a Catalunya i un altre a Austria?
Sino heu de fer el que vosaltres volgueu,no podeu intentar lligar els gustos de tothom.Segur que tots estaran contents per vosaltres i un dia es un dia i es poden aguantar,ho important es el que es..

nerona ha dit...

Ja, però nosaltrers volem fer una barreja de les dues cultures... però si que resulta molt i molt complicat!!!!!

A mi el que em toca més els collons és el tema ball, perquè a mi no m'agrada ballar, i aquí estàs gairebé obligat a ballar un vals!!!

Teresa Bau ha dit...

Felicitats per mantenir el cognom Nerona! És una mania absurda això de posar-se el del marit, tot i que es fa molt a l'estranger. La meva sogra és una de les feministes més militants que conec i les dues vegades que s'ha casat s'ha canviat el cognom. Que em pengin si ho entenc...