diumenge, 6 de febrer del 2011

Donar el pit!

Bones!! Fa gairebé un mes que estic desapareguda del blog... i és que tenir un fill petit t'absorbeix molt i molt de temps!! Només dir que avui és el segon dia en què he dormit 9h a la nit, no seguides perquè dóno el pit, però si a intervals... i per tant és el segon dia en què realment sento que he descansat, que SÓC PERSONA!

Ara fa gairebé un mes que en Pau ha nascut i puc dir que més o menys ja portem bastant bé el tema de l'alletament, que al principi era un desastre perquè tenia una ferida a un dels mugrons perquè el nen no s'agafava bé... Aquesta ferida me la va fer el nen durant els primers dies a l'hospital, i per tant crec que les infermeres de la planta haguéssin pogut mirar una mica més si el nen s'agafava bé al pit...

Altres problemes eren que el nen no obria bé la boca... bé, que una cosa que a mi em semblava que era fàcil, és una cosa bastant complicada!! Gràcies a una infermera de l'hospital especialitzada en l'alletament que s'hi dedica a temps complet (de 8 a 15h) avui encara estic donant el pit, sé què li passa al nen segons els sorolls que fa: ara va de ventre, ara necessita fer un rot...
Crec que això de donar el pit ha passat per diferents fases en els últims anys... per exemple quan jo vaig néixer la meva mare no va tenir la pujada de la llet (cosa que trobo molt rara, però si ella ho diu, serà així!! Teòricament pot ser degut a problemes de tiroides) i al 3r dia va decidir no intentar donar més el pit i donar-me biberó. I quina va ser la seva sorpresa: es va haver de barallar amb el metge perquè no li volia donar cap biberó!!!

Jo sempre volia donar el pit, però haig de dir que tampoc no és la meva màxima a la vida!! Com ja he dit, a mi em van donar biberons i al meu germà també, i tots dos hem sigut molt sans! Per això vaig fer un curs abans de parir per informar-me bé, per no deixar-ho quan tingués problemes, perquè em conec, i sé que quan d'una cosa no n'estic convençuda pot ser que a la primera de canvi ho deixi córrer!

Com moltes de les mares que decideixen donar el pit, em vaig comprar el típic coixí per donar el pit, amb unes boletes a dins, però a mi personalment no em va gens bé, perquè al ser amb boletes petites a dins fa que no sigui estable i la posició del nen varia, i a vegades el fet que el nen mogui la boca uns pocs milímetres fa que faci mal al succionar!



En principi em pensava que el faria servir durant l'embaràs per poder dormir millor, però el va fer servir més l'austríac que no pas jo!!! Potser és perquè tampoc no tenia una panxa molt i molt grossa!

La infermera especialitzada en l'alletament em va aconsellar un tipus de coixí per donar el pit americà, que és d'un material estable i el nen no es mou!! La veritat és que no són barats, però com que volia continuar donant el pit, vaig comprar-me'l!!
Ara mateix puc dir que el recomanaria a tothom!! Aquí a Salzburg només hi ha una botiga on els venen, però a l'Amazon els podeu trobar fàcilment!




Imatges: Google

9 comentaris:

marijose ha dit...

M'alegre que et vagi bé amb el tema de l'alletament perquè per el que expliques és complicat això de donar el pit, sembla fàcil, però ja veig que no; i tens raó, si hi ha infermeres que entenen del tema està bé que t'assessorin, però abans de que sorgeixin els problemes; imagino que estalviaria mal de caps i angoixes per part de la mare.
Disfruteu molt del "rei de la casa"

Anna ha dit...

sí, realment això de l'alletament no és tan fàcil com sembla, però un cop funciona, és el millor, tan pel nen com per tu perquè és súper pràctic!

Finestreta ha dit...

Jo també vaig prendre biberó, la meva mare tenia problemes per alletar, i estic ben sana! Però evidentment, si es pot alletar millor...

Entre el mal que tothom diu que fa parir, i els problemes d'alletament, m'estic espantant! :)

marijose ha dit...

La meva cunyada amb la primera nena ho va passar malament el primer mes a l'hora de donar el pit, però després ja li va anar bé i amb la segona nena, cap problema. Imagino que al ser el primer tot és nou i costa una mica; però no t'espantis que ja veuràs que tot anirà molt bé.

nerona ha dit...

Marijose, ara que ja fa 4 setmanes puc dir que el tema donar el pit el porto bastant bé!! El que costa més en aquests moments és adormir-lo!! Necessita tant de contacte humà!! I ho entenc, perquè s'ha passat 9 mesos a la panxa, en un lloc ben estret, sentint el meu cor... i ara va i el deixem al seu llit i pretenem que dormi!!!

Anna, si que és superpràctic, sobretot quan vas a algun lloc... sempre li pots donar el pit si té gana, ara, jo sóc com tu, si no dones el pit, no passa res, no per això ets una mala mare!!

Finestreta, tranquil.la, no t'espantis!! Els dolors del part ja els he oblidat!!!! Si que recordo que va ser un procés llarg i dolorós, però és que encara que soni molt nyonyo, quan et mires el teu fill penses que ha valgut la pena!!
I pel tema de donar el pit... doncs són les primeres setmanes que costa una mica; tots dos us heu d'adaptar!!

Ingrid ha dit...

felicitaaaats!!! jo vaig deixar còrrer donar-li el pit perquè el paio s'ho prenia com si fos un xumet i s'adormia!!! i com que havia de guanyar pes com fos vàrem optar per treure'm la llet i donar-li amb biberò tal i com feiem a l'hospital. Per mi era un suplici donar-li el pit.

nerona ha dit...

Eis Ingrid, el meu també s'adorm a vegades, però si ja ha fet caques aprofito per canviar-li el bolquer i així el reacitvo!!! i després continuo donant-li el pit!!
A mi m'agradaria que al final acabés adormit profundament al pit... però poques vegades és així, només quan estem fora!! I tothom es pensa que s'adorm molt fàcilment!!

Ingrid ha dit...

per cert, tens arò els coixins maternals de boltes serveixen per moltes coses però per donar el pit gens ni mica!!
A l'hospital ens deixaven una coixin com el de la segona foto (coixí americà, no?)i aneven molt bé!!

nerona ha dit...

exacte, el segon és el coixí americà, i jo el tinc a casa i va molt bé!!!
Tu a casa, téns una màquina de treure llet elèctrica o manual? Per què estic pensant de treure'm llet de tant en tant i posar-la a la nevera per poder dormir unes hores més durant la nit!