dimecres, 9 de febrer del 2011

"Eis, quieto parado!!"

Ell marca les pautes a casa... i ara toca menjar (una altra vegada!!!!). De fet la seva vida es redueix a dormir, menjar, cagar i pixar! (perdoneu que ho digui així, però no em direu que un nen d'un mes defeca o va de ventre...). I amb aquestes quatre coses ja està ben ocupat!!

Bé, doncs com deia ara menja, al seu ritme. Que si ara vull fer un rotet, que si ara faig un pet... així durant uns 15-20 minuts, tot depèn de si està afamat (llavors hi ha pocs rots i pets) o si només té gana, o fins i tot hi ha moments en què saps que et prèn el pèl!!! S'hi recrea na treient el mugró de la seva boca... ara, jo ni deixo passar ben poques i li dic que això no pot ser!! I per mi que ho entén, perquè el punyetero RIU!!

I si tenim sort (l'austríac i jo) es queda dormit enganxat a la teta, rient de satisfacció mentre encara té el mugró dins la boca!! I llavors comença la feina més gran: OPERACIÓ PORTAR EL NEN AL LLIT!!!!!! Uff! No sabeu pas lo difícil que és! La clau està en saber escollir el moment adequat; saber interpretar si el nen ja està dormint profundament o si quan el deixis al seu llitet tant mono obrirà els ulls com dos tomàquets!!
Durant el dia li donc el pic al sofà, amb el meu coixí d'alletament americà. Quan està satisfet tenca els ulls, fa un parell de somriures i es relaxa... i jo espero una eternitat, que realment deuen ser un parell de minuts! I faig el primer moviment per aixecar-me, des del meu punt de vista gairebé imperceptible i ell demostra qui és EL JEFE (així l'anomenen l'anomenem a casa!) i fa un moviment superràpid amb la mà i s'agafa a la meva samarreta: "EIS, QUIETO PARADO!! " .

Això és el que va fer ahir al vespre... i em va sorpendre tant que em vaig descollonar de riure!!! Tant que em pensava que el despertaria amb el meu riure!!

40 minuts després "el jefe" dormia al seu llit.

Per cert, accepto consells de les mares per fer adormir el seu fill!!! Experiències... si era molt difícil que s'adormissin, si només els feieu / aconsseguieu fer-los adormir en braços...
Per cert, ho sento molt si se moment el blog és monotema! :)

10 comentaris:

Nits ha dit...

Hola!!!
Mica a mica ja anireu agafant el ritme a tot, coneixent-lo i entenent el què volen dir les seves muecas, rialles, plors... i ell haurà d'anar aprenent les vostres normes. Però ara el jefe ja veig que és ell, jeje, que pillin :P


I no pateixis si ens parles només del "jefe" és que ara durant un temps és normal que sigui el teu món.

Disfruta'l i cuida't molt! :)

Anna ha dit...

Jajajaja has de dir que ha sortit espavilat com la mare :)

marijose ha dit...

No et puc ajudar amb això de fer dormir als nadons; la meva experiència es remonta a fer dormir els meus germans quan eren petits i ja ha passat molt de temps; i les tècniques segur que són "gagàs".
No et preocupis si ara tens un monotema al blog, ara toca això i t'he de dir que ho expliques molt bé.
Petonets i cuida molt al JEFE

Anna ha dit...

Ai, el dormir...! Tota una ciència. No crec que existeixi la solució definitva, cadascú va trobant els seus trucs, el que li funciona. Això que dius d'anar super en compte quan t'aixeques o el poses al llit, és típic! A mi el que m'anava bé era tenir-la enrollada en una manteta (o arrullo), amb el cap reposant a sobre la manteta, de manera que el canvi dels bracos al llit no es notés tant (mateixa temperatura) i se sentís "protegida". Per la nit, li donava el pit estirada i s'adormia al meu costat (això ho vaig fer amb la segona perque anava reventada i així jo també podia descansar encara que ella anés menjant)

Finestreta ha dit...

jajajajajaja, m'has fet riure molt!!! I amb només un mes ja et riu!? Espavilat eh!!!

Jo de consells te'n puc donar pocs... Tinc 6 nebots i vaig fer molts cangurs, però sempre m'acabaven marranejant i no els podia fer dormir! :S

Lunatrix ha dit...

jajaja ... qué gracia! Y yo tan interesada en estas cosas que cuentas que estoy aprendiendo el vocabulario en catalán, imagínate ... pero por ahora los comentarios van a tener que ser en castellano estándar (podemos probar el andalú, pero no sé yo ...) :o)

Mucha suerte con todo! No te puedo dar consejos pero espero que compartas lo que vayas aprendiendo, ya sabes, para las que venimos después. Un abrazo y cuidaos mucho!

nerona ha dit...

Nits: sembla que anem per bon camí... ara, cal que s'adormi al acabar de donar-li el pit i al posar-lo al llit tingui uns ulls oberts com tomàquets?
Ell és el jefe, no n'hi ha cap dubte!

Anna: espavialat, pillin, bitxo!!! Uff!! I tot just és el principi!

Marijose: Jo abans encara tenia menys experiència en fer adormir nadons, només quan feia de cangur!!

Anna: avui ha sigut la primera nit en què li he donat el pit estirada, i en aquest sentit ha anat bé perquè s'ha adormit de seguida, però a partir de les 3h del matí s'ha desvetllat cada hora i dormia molt intranquil! Crec que tenia gasos. Pot ser que al quedar-se adormit estirat no faci el rotet i que això fa que li molesti!!
Tot i que ell s'estigués queixant molt durant la nit jo he descansat més que no pas altres vegades, ja que no m'havia de desvetllar tant que quan li dóno el pit assentada.

A veure avui què tal!!

Finestreta: en Pau és el meu fill i també m'acaba prenent el pèl!!!! i a més a més quan ho noto que em prèn el pèl i li dic que és un bitxo, va i riu!! No sé si és casualitat o què!!

nerona ha dit...

Lunatrix: gracias por seguir mi blog aunque sea en catalán!! El austríaco (mi marido) dice que el catalán es como el castellano pero le vas quitando letras (tengo que decir que él no tiene ni idea de castellano, pero opinión tiene!! :)

Voy a seguir contando mi experiencia... a ver si te sirve!!

Ingrid ha dit...

ostres m'ha fet molta gràcia el fet que segons el teu austríac el català és com el castellà però amb menys lletres!!!!
Aish!!! nerooona com t'entenc!!! a nosaltres encara ens passa, això de posar el nen al llitet sense que es desperti!! però ara si es desperta i anem a l'habitaciò (encara dorm a la nostra habitació i així seguirà per mesos) i ell ja enten que allà és on toca dormir al llitet.
Casualitat que avui he escrit un post mooolt similar al teu. :)

nerona ha dit...

ostres Ingrid, quan vaig llegir el teu post vaig pensar: quina casualitat!!!!!
Ell s'adorm als nostres braços i llavors el posem al llit durant el dia!! Ara, si es desperta li costa molt quedar-se al llit tranquil.lament!! Durant la nit dorm al nostre llit (des de la setmana passada, quan vaig provar de donar-li el pit estirada durant la nit).