dimarts, 23 d’agost del 2011

Salzburger Festspiele


A l'estiu durant els mesos de juliol i agost se celebren els Salzburger Festspiele. El festival de Salzburg és un dels més importants festivals de música i teatre del món. Tot i que des del 1877 s'organitzaven festivals de música a Salzburg, va ser a a partir de la fi de la Primera Guerra Mundial que va sorgir la idea de celebrar un festival anual al voltant de la figura de Mozart. El dramaturg Hugo von Hofmannsthal, el compositor Richard Strauss, el director Max Reinhardt, el disenyador escènic Alfred Roller i el director d'orquestra Franz Schalk, que actualment se'ls considera els fundadors del festival.

El primer festival de Salzburg es va inaugurar a l'agost de 1920 amb la representació teatral de Hofmannsthal "Jedermann", als esgraons de davant de la catedral de Salzburg. Aquesta pràctica s'ha convertit en una tradició i l'obra es representa cada any al mateix lloc, com a apertura del festival.



Aquest és el carrer on es troba el Festspielhaus, amb una impressionant vista a la "Festung", el castell de la ciutat.



Representació al Festspielhaus, teatre principal del Festival de Salzburg

Des del 1973 també se celebra un festival semblant durant la pentacosa (Salzburger Pfingsfestspiele), dedicats a la música clàssica i barroca i des del 1967 existeix també el Salzburger Osterfestspiele (Festival de Salzburg de pasqua).

A l'estiu aquest festival fa que la ciutat s'ompli de gent de tot el món, sobretot asiàtics i també famosos, tant internacionals, com algun membre de la reialesa europea, com dels "famosos" de les revistes del cor.