dimecres, 3 de març de 2010

El meu món...

Tot llegint el post d'en Xexu sobre les paraules que ens defineixen m'he posat a pensar quines serien les meves paraules, les paraules que em defineixen a mi... I estic segura que la paraula Fotografia hi seria present en aquesta llista.

No fa molt que fotografio, bé, ara que hi penso ja deu fer ben bé uns 10 anys que m'agrada, però crec que ha sigut en els últims tres anys que m'hi he interessat realment i que ho considero la meva passió!

Aquest hobby /passió és una cosa en comú amb la meva parella, i la veritat és que puc apendre molt d'ell, ja que va estudiar fotografia en l'equivalent austríac al batxillerat.

Mica en mica ens hem anat comprant càmeres, objectius, motxilles... l'última adquisició va ser la setmana passada: Canon Eos 5D Mark II amb un objectiu de 24-105 mm de la sèrie L(professional)... o sigui, una meravella, que avui he anat a provar per la ciutat!
Això fa que en aquests moments tinguem:
-5 càmeres: 2 compactes digitals, 1 analògica, 2 reflex digitals
-4 Objectius
- 1 trípode
- 1 Motxilla grossa només pel material de fotografia, 2 bosses petitesApart d'una passió s'ha convertit en una obsessió?

I és que de fet només m'agrada fer fotos, estar darrera la càmera. Arriba un punt en què penses en imatges, amb quin objectiu faries la foto, que quedaria millor amb el fons desenfocat...
De fet al veure les fotos que he fet avui he pensat que no és difícil fer fotos amb una càmera digital i tant bona com aquesta (la Canon 5D), que el que de fet ha de ser difícil és fer bones fotografies amb les càmeres analògiques, calculant-ho tot, amb una ISO limitada...

A vegades deixo anar els meus pensaments i crec que m'agradaria fer un curs de fotografia professional, i fins i tot combinar la meva feina, que em deixa moltes estones lliures amb la fotografia; però llavors he parlar amb algú que conec que és fotògraf professional i ha provat de ser autònom i no li va funcionar, i ara mateix es dedica a la fotografia, però no fa lo que a ell li agradaria i no fotografia en el seu temps lliure... per tant prefereixo continuar somiant, i superar-me a mi mateixa, i buscar algun club de fotografia, o algun curs més concret, perquè jo vull que la Fotografia continuï essent una part de mi, però no la meva feina, sinó la meva passió.

Us deixo amb alguns blogs on hi ha fotografies interessants ( malauradament gairebé tots són en suec):

- Hanna Persson, una jove sueca que fins ara estudiava teatre i ara treballa com a fotògrafa.
- Zoriah, un fotoperiodista
- Lisa Walsh, una fotògrafa americana especialista en casaments

6 comentaris:

Anna ha dit...

Jo fa temps que tinc ganes de posar-me seriosament amb el tema. Tinc una bona camara i no li trec gens de profit perquè, basicament, no en se.

Nits ha dit...

Aquest any he fet un curs de fotografia. M'agrada però no en tenia massa idea. Era un curs per principants i bàsicament he après que "solo se que no se nada" doncs això. Ara començo a practicar buscant millorar la qualitat de les imatges, amb petits truquets que desconeixa...
Sí és un hobby que enganxa. Si t'agrada també hi ha un blocaire que potser ja coneixes, però que fa unes fotos meravelloses Doommaster: http://www.doommaster.cat/

Joel Alvarez ha dit...

Thanks for recommending my blog. Have you been in Sweden taking pictures?

/Joel

Hanna Persson ha dit...

http://translate.google.com/translate?hl=nl&sl=sv&tl=en&u=http://hannapersson.com I've added this link under "tips and music", there it's translated into english! :)

Les Coses són com Som ha dit...

Restringiré les entrades al bloc, m'agradaria que poguessis tenir-hi accés (si vols), i per això necessito alguna adreça de correu, no sé si me la vols facilitar.
(es que no sé com més fer-ho, perquè no em deixa agregar adreça url). Gràcies!!

Teuvo Vehkalahti ha dit...

Very nice picture, and your blog as a whole is nice to read and watch. I like your blog very much. Come take a look Teuvo images www.ttvehkalahti.blogspot.com blog and tell all your friends photos on your blog Teuvo fermentation that can be your country's flag above my blog. September Sincerely Teuvo Vehkalahti Suomi Finland