divendres, 27 de setembre del 2013

Realment estariem millor?

El tema d'actualitat política a Catalunya és el dret a fer un referèndum per a la independència de Catalunya, i a qui se li ha de preguntar. Jo crec que s'hauria de fer aquest referèndum, ja que la gent el vol fer, ha sortit ja moltes vegades al carrer demanant-ho, i també a les urnes votant a partits polítics en què els seus programes electorals incloien el referèndum. I qui ha de votar? Els ciutadans de Catalunya. Sinó, no crec que tingui sentit fer-lo, perquè tots sabem el resultat! Del que ja no estic tant segura és si els catalans tindrien un sou més elevat, les finances del govern català estarien millor, Catalunya continuaria essent tant pròspera pel que fa a la indústria. I com repercutiria a tots els catalans el fet de no formar part de la UE? (almenys això és el que he llegit en algun article, que Brusel.les diu que llavors Catalunya no formaria part de la UE, i que el procés d'admissió seria llarg, tot i que compleixi tots els requisits). Es quedarien les empreses a Catalunya? Realment estariem millor? Des d'un punt de vista econòmic no ho sé, però entenc que molta gent ja no vulgui viure en la situació actual en què donem més del que rebem, de la corrupció política (tant espanyola com catalana) i no estar sotmesos a un Govern que no mira ni vol entendre que alguns catalans no se sentin espanyols i que volen la independència. La gent diu prou de fotre'ns els calers i a sobre posar-nos a parir! Jo em sento catalana, però haig de dir que des que estic vivint a l'estranger per mi tot plegat s'ha relativitzat una mica. No em sento espanyola però si que arribo a dir que ho sóc per no haver d'explicar tantes coses. Potser estaria d'acord amb una reforma econòmica i si Espanya i els espanyols ens respectessin més, respectessin que som diferents. Em plantejo fins i tot si puc tenir doble nacionalitat, pel fet de tenir la nacionalitat austríaca i així tenir passaport de la UE. Com ho veieu els que esteu fora?

4 comentaris:

Anna ha dit...

La primavera passada vaig demanar la nacionalitat sueca i me la van donar de seguida. Fa deu anys que visc aquí i mai m'ho havia plantejat però sempre em feia vergonya anar ensenyant el meu passaport espanyol. Ara quan viatgem tota la familia, tenim tots els mateix passaport: el suec. No havia pensat en el tema de la UE, però sempre és millor tenir dues nacionalitats que una.

Garbí24 ha dit...

No sé jo si estariem millor o no, però el que realment estem és farts de pagar i pagar per no trere'n res i a sobre escoltar com ens insulten cada dia només per demanar el dret a decidir, cosa que està dins la democràcia que tant anomenen.

Ingrid ha dit...

ei!!! com estàs?

Anna ha dit...

Ais, estava re-organitzant blogs i m'he topat amb el teu! Fa 3 anys que no ens expliques res! Espero que estiguis bé ...