diumenge, 17 d’octubre del 2010

La gallina ha dit que no, visca la revolució

A Àustria les dones embarassades treballen fins a 8 setmanes abans de la data prevista de part (que es diu Mutterschutz -protecció a la mare), o sigui fins que una està més o menys de vuit mesos (perquè un embaràs són 40 setmanes, i per tant 10 mesos!), i si no m'equivo a España es pot treballar fins a l'últim dia!

Com a infermera hi ha algunes coses que al estar embarassada m'estaven prohibides, com per exemple fer extraccions de sang, fer canvis posturals en pacients tota sola (si que els podia fer amb un company), no pots aixecar pesos, treballar de nits, treballar més de 9h /dia o 40 hores/setmanals... i haig de dir que a la empresa i concretament a la planta on treballo ho van seguir tot al peu de la lletra, vaig tenir molt de suport per part de les meves companyes de feina i sobretot de la meva superiora d'infermeria (també influeix que ella va tenir un avortament al 5è o 6è mes d'embaràs). En aquest sentit estic contenta d'haver canviat d'empresa fa aprox. un any i mig, perquè sé que a la meva antigua feina això no hagués sigut possible, que no ho haguéssin respectat i que s'ho haguéssin agafat malament que jo estigués embarassada.

Durant tot l'embaràs hi ha hagut alt i baixos en el meu estat anímic; hi ha hagut moments en què ho he passat fatal i em semblava que no podia més, però vaig continuar treballant, vaig anar tirant... fins que a finals de setembre al tenir 3 pacients infecciosos a la planta i amb un estrés impressionant vaig dir : JA N'HI HA PROU! NO PUC MÉS!

Em costa arribar a veure jo mateixa que no puc més, i amb l'ajuda de bons professionals: psicoterapeuta, metge de família i ginecòloga vaig aconseguir que em donéssin la baixa per maternitat! Bé, i sobretot haig de dir que lo que ha aguantat l'austríac no ho aguanta qualsevol... si creiés en alguna cosa diria que l'haurien de fer sant!

I ara estic a casa, disfrutant de l'embaràs, ara que la panxa encara té unes dimensions normals. La meva vida consisteix en dormir, cuinar, fer les feines de casa, fer el gos, mirar totes les sèries que vull, dormir, i dormir...

Tot i això també estic intentant posar una mica d'ordre en el nostre pis, llençant coses, portant coses al sòtan...

7 comentaris:

Anna ha dit...

Ja ho diuen ja que com a casa enlloc ;) Ara a cuidar-se i a esperar ^^

Anna ha dit...

Aprofita, que d'aquí poc se t'haurà acabat el dormir! ;-)
I una pregunta: la baixa per maternitat (un cop el nen ja ha nascut) quan dura?

nerona ha dit...

Això d'aprofitar per dormir m'ho diuen tots els que ja ténen nens!!!!

El Mutterschutz (temps en què està prohibit treballar) dura 8 setmanes, 12 si es té bessonada. Però és que al cap de 8 setmanes ningú no torna a treballar...perquè existeix la "Karenz".
Em sembla que escriuré un nou post explicant tot això més detalladament!

Ingrid ha dit...

aprofiiitaaaaaaa tant com puguis! com va tot? ja teniu nom? català o alemany?

nerona ha dit...

Si, ja tenim nom! N'hem triat un que queda bé tant en català com en alemany!

De moment tot bé, apart que ara tinc hipotiroidisme i m'haig de pendre pastilles, però això només és un mal menor!!

Un petó!!!

montserratqp ha dit...

Enhorabona i disfruta de cadascun dels moments. Ja ens aniràs explicant com et va.

nerona ha dit...

Merci Montserrat, ho faré!!!